Vesna Pusić je sa 6 godina dobila antipatiju prema granicama i osornoj vlasti ?!
 

Autor: Blažo Davidović, Objavljeno: 29-03-2011 05:12

Pregledano : 5003    

Favoriti : 127


vesna_pusic.jpgBaka joj je dala nadimak Đina, a nakon što je Vesna stasala i malo se "popunila" brat joj je dao nadimak - Puh. Tvrdi kako se sjeća svog prvog odlaska s bakom u Austriju i da pamti bahate carinike koji kod Vesne već u šestoj godini stvaraju antipatiju prema osornoj vlasti i granicama.

Ovaj pasus izvod je iz životopisne biografije Vesne Pusić, saborske zastupnice i političke metafore HNS-a.

Svatko tko bi bio malčice sumnjičav da se Vesna u dobi od 6 godina može okomiti na granice, carinu i osornu vlast, razuvjerit će se slijedećom rečenicom :

Samo godinu dana kasnije (1960.) politički je sve više svjesna pa napeto iščekuje izborne rezultate u Sjedinjenim Američkim Državama. Roditelji su joj dopustili da probdije noć kako proslavila pobjedu svog favorita Johna Kennedya.

Dakle, sa šest godina Vesna je promotor svijeta bez granica, a sa sedam ona oduševljeno analizira predsjedničke izbore...Kako ne bi slučajno pomislili da Vesna nema recept za sretan i uspiješan brak i ljubav na prvi i vječni pogled, njena životopisna biografija nudi i ovu genijalnost :

Danas tvrdi kako ju je budući suprug još 1982. osvojio zato što nije bio član HDZ-a.pinokio.jpg

Hm...Sve skupa je nalik debiliziranoj varijanti naivnobrozovske biografije. No, no, i Vesna je, kao i mnogi drugi, bila velika, strašna žrtva komunističkog režima, Vesna je pačenica, mučenica jugoslavenske diktature. To je vidljivo iz slijedećeg pasusa i delikatne situacije u kojoj je bila gospođa Pusić :

Krajem sedamdesetih godina XX. st. aktivno se uključuje u feministički pokret. Članica je grupe Žena i društvo. Zbog aktivnog djelovanja članica, grupa je predmet javne kritike Marije Bakarić, supruge Vladimira Bakarića.

Možete zamisliti kako je njoj bilo ? Kako je bilo slušati i čitati kritike supruge Vladimira Bakarića ? Samo srećom, pukom srećom Vesna je izvukla živu glavu !

Njena životopisna biografija upotpunjuju i dozom hrvatske demokratičnosti, evo citata :

 

Na izborima 3. siječnja 2000. godine jedva ulazi u Hrvatski Sabor, ali to ne priječi njene stranačke kolege da je izaberu za predsjednicu HNS-a. Na mjesto predsjednice izabrana je dosta neobično - bez protukandidata i jednoglasno.vpusic.jpg

Citirane rečenice nalaze se na http://www.moljac.hr/biografije/pusic_vesna.htm . 

   
Citirajte članak na vašem website
Favorizirano
Ispis
Pošalji prijatelju
Slični sadržaji

Komentari korisnika  
 

Prosječna ocjena korisnika

   (0 Glas(ova))

 


Dodajte Vaš komentar
Ime
Naslov  
 
Komentar
 
Dostupni znakovi: 1000
 
  Mathguard sigurnosno pitanje:
BUE     5F1   
1 W  T   H  GH7
4 J  94T  I1W   
Q I  U   3  TJT
I43     5FB   
   
   

Nema komentaramXcomment 1.0.9 © 2007-2015 - visualclinic.fr
License Creative Commons - Some rights reserved

Prijava

 
Posjetitelja: 25196782
 


Fatal error: Call to undefined function josmainbody() in /home/daylinei/public_html/templates/ja_rutile/index.php on line 371