Retro - nostalgija i halteri
 

Autor: Mirjana Posavec, Objavljeno: 11-11-2012 15:19

Pregledano : 12468    

Favoriti : 118


  Retro stil u životu žena ili kako ga ja doživljavam...

  Žene u retro silu

crna_bluza.jpgKad sam ja odrastala moja mama je stalno spominjala kako više od svega želi - više sna i malko više bijele tehnike. Ona je bila marljiva žena, pa je osim sna u komadu, željela i čitav niz kućanskih aparata. Žene su takva bića; uvijek nešto žele, vole, hoće...

Ako je vjerovati filmu  Sve što žene vole sve što zapravo želimo je žilavi Mel Gibson sa svojom turobnom facom, kojem je prošao rok trajanja. Međutim, nije baš tako. Ono što žene vole ponekad diktira i modni stil, pa je tako sad u modi retro stil. Kažu da nas svakodnevni stres i obveze nagnaju pa bježimo u nešto toplo i sigurno. Bježimo u prošlost, pa retro stil stanovanja, odijevanja i življenja predstavlja sigurnost, toplinu i dašak prohujalih vremena.

Nisam sigurna, ubraja li se u to i "način putovanja"? Nekada su žene putujući na posao busom i tramvajem heklale, pa ako danas ugledam ženu u tramvaju kako hekla njeguje li i ona retro stil? Ili, ako sin obuče tatine gaće prohujalih vremena, jel' i to retro stil? Naučit ću, obećajem...

 

Ultramoderni halteri

Vratimo se malo na modu. Živimo u vremenu retro stila u kojem su halteri postali ultramoderni modni detalj. "Kad žena stavi haltere, osjeća se moćnom i seksi, a mislim da se takvom i treba osjećati. Priznajem, nisu baš jako praktični, ali to uopće nije važno jer su muškarcima neodoljivi", kaže Chantal Thomas, poznata francuska stilistica. Napominje da sve više Francuskinja - njih 15 posto - zamjenjuje praktične hulahopke ili samostojeće čarape svilenim čarapama s držačima. Djevojke novog tisućljeća žele biti neodoljive i to ne samo u posebnim prigodama poput zavođenja nego se poželjnima žele osjećati svakoga dana i u svakoj situaciji- tvrdi Chantal Thomas.

lteri.jpgU vrijeme moje bake hulahopke još nisu ni postojale ili ih baka nije nosila.Ne znam...Tada su bili u modi halteri veličine ženskih gaća za zimu. Možda imam traume i fobije prema halterima odonda, ne znam...Današnji su stvarno drugačiji i na slikama na dobroj curi jako lijepo izgledaju. Izgleda da bi ta, bogme, dala kraljevstvo za halter. Dražnih boja, uzoraka, nijansi, ludi, šareni, kričavi, ozbiljni, seksi, mrežasti, rupasti, s cvjetićima, točkicama, leptirima, apstraktnih uzoraka, kratke, duge, još kraće, još duže...ma, svakakve!

Savjet: samostojeće nikako kad idete na depilaciju. Mogu pasti nakon depilacije. Kad me poslije depilacije kozmetičarka namazala mlijekom, nisam imala vremena čekati da se upije i odmah sam se obukla. Kad najednom - sluuuf i roolf.  Imate hrpicu spuštenih čarapa oko koljena.

Najlonske čarape svih mogućih tvrtki: s uzorkom, samostojeće, sa halterima, sa 10, 20, 40 dena , manje seksi, više, za na posao, za po gradu i još desetke raznih aktivnosti. Mrežastih, mali kalibar, veliki, srednji. (Meni se one s topovskim rupama baš i ne sviđaju. Nekako mi sve izgleda kao ...buđola!?) A grudnjaka? Crni, bijeli, sa košaricama, sa žicom, bez žice. Građevinci stare grudnjake sa armaturom vjerojatno kasnije upotrebljavaju u izgradnji konstrukcija od betona. Možebitno...

Što kažu muškarci?

girl-01.jpgMuškarci to vide drugačije - najlonke koje negdje vire ili se naziru - to je ženstveno, tajanstveno. Vjerojatno je ludo seksi vidjeti kad ženi proviri rub hulahopke iznad hlača. Isto tako, neke žene misle da su "obične" čarape boje kože za "mame i bake", ali uz dobru kombinaciju odjeće i obuće upravo te boje kože mogu biti najseksipilnije. Muškarce pale i one s likrom visokog sjaja koje podsjećaju na glatke noge namazane uljem... Vole i mrežaste - to budi maštu i toplinu oko srca.

 Kažu da su najbolje samostojeće čarape marke : Sarah Borghi - super su, ne puknu ni nakon dva dana nošenja, Filodoro, DIM, Pompea, Joop, Calzedonia, Wolford, San Pellegrino.

Da ne zaboravim, uz haltere ili samostojeće najlonke, dokoljenke i sokne ludih boja, cvjetića i rupa, (rupa naravno, ne naprijed, pa da vam škampi iskaču van) idu i retro naočalice. Kažu da su one u stilu 50-ih i 70-ih, klasične, markatne i crne dovoljne da djelujete profinjeno i misteriozno.

 

 


 
 


   
Citirajte članak na vašem website
Favorizirano
Ispis
Pošalji prijatelju
Slični sadržaji

Komentari korisnika  
 

Prosječna ocjena korisnika

   (1 Glas(ova))

 

Prikaz 2 od 2 komentara

želim te

Autor:: tosofos (Registriran) Objavljeno: 04-07-2009 12:33

želim te

Autor:: tosofos (Registriran ) Objavljeno: 04-07-2009 12:33

U glavi mi se vrti slika kako mi prilaziš u halterima.Sigurna i spremna.

 

» Prijavite komentar Administratoru

» Odgovorite na komentar...

mime-ne radi mi ovo....

Autor:: Blažo Davidović (Registriran) Objavljeno: 21-07-2007 18:54

mime-ne radi mi ovo....

Autor:: Blažo Davidović (Registriran ) Objavljeno: 21-07-2007 18:54

i šta ću ja sad? 
hm...

 

» Prijavite komentar Administratoru

» Odgovorite na komentar...

Prikaz 2 od 2 komentaraDodajte Vaš komentar
Ime
Naslov  
 
Komentar
 
Dostupni znakovi: 1000
 
  Mathguard sigurnosno pitanje:
HPX     C8E   
W   J  8 4  7IM
XGK  OTC  GNS   
K A  G   1  SJB
5P3     QMQ   
   
   mXcomment 1.0.9 © 2007-2015 - visualclinic.fr
License Creative Commons - Some rights reserved

Prijava

 
Posjetitelja: 25370196
 


Fatal error: Call to undefined function josmainbody() in /home/daylinei/public_html/templates/ja_rutile/index.php on line 371